Logo CKV ReeuwijkIn Sporthal De Mammoet maakte CKV Reeuwijk afgelopen zaterdag een einde aan de lange zegereeks van Korbis. De Reeuwijkse staan tactisch hun ‘mannetje’ en hebben het vizier vaak scherp.

Reeuwijk kwam al snel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Coen Nuijten en Iris de Vos. Korbis wist er weliswaar snel 2-2 van te maken, maar CVK bleef het opgezette strijdplan nauwgezet uitvoeren. Doordat alle CVK-spelers doelpunten kunnen maken, kwam er voor Korbis nog een probleem bij. Bij rust leidde de thuisclub dan ook met 14-12.

Het dwong Korbis in de tweede helft tot het uiterste. Echter, de Reeuwijkers wilden de Waddinxveners op de knieën krijgen. Er werd nog beter voorverdedigd door Reeuwijk, ze waren verdedigend zelfs nog scherper in de één tegen één situaties, waardoor doelpunten aan de kant van Korbis uitbleven. Reeuwijk bouwde de voorsprong verder uit naar een marge van acht doelpunten: 22-14.

Doordat Reeuwijk even de teugels liet vieren kwam Korbis toch nog terug tot 22-20. De jonge Jens Verdouw en Coen Nuijten ontnamen Korbis toch weer alle illusies met de 24-21 en 25-21. Reeuwijk had de controle weer terug en zette een 28-23 eindstand op het scorebord.