Logo Mobilee WoerdenAfgelopen zaterdag organiseerde gymnastiekvereniging Mobilee Woerden weer zijn jaarlijkse clubkampioenschappen. Een groot evenement waarin alle turnende leden zich mochten presenteren…

aan een groot publiek en streden om de titel ‘Clubkampioen 2019’. Mobilee, een vereniging die in het jaar 2000 ontstaan is uit een fusie van Houvast en BATO heeft een lange traditie in Woerden, BATO zou dit jaar zelfs 100 jaar bestaan!

In vier wedstrijdrondes werd er in Sporthal Snellerpoort door de jeugdige leden naar hartenlust geturnd. Van de allerjongste leden die hun eerste koprol voor groot publiek turnden, tot de ervaren selectieturnsters met salto’s op de maar 10cm smalle balk.

Ook werd dit jaar weer de Ingrid Hoogendoorn Memorial Cup uitgereikt. De trofee moet de gedachte aan de in 2016 overleden turntrainster van Mobilee levend houden en kwam dit jaar toe aan Sara Bierens, die zich fiks blesseerde en nog altijd herstellende is. De trofee is dan ook niet voor de beste dagprestatie op de clubkampioenschappen, maar een steuntje in de rug voor iemand die geen gemakkelijke periode heeft. Ingrid sloeg ook altijd een arm om iemand heen als het tegenzat en was altijd nauw betrokken bij de organisatie van de clubkampioenschappen.

Foto’s: Mobilee Woerden – De kampioenen vereeuwigd

mobilee2

mobilee1