Logo Runners Club WoerdenVorige week zaterdag hield de Runnersclub Woerden haar clubkampioenschappen, die waren opgezet rondom de Linschotenloop. In de sporthal was een RCW-meetingpoint…

ingericht waar de leden elkaar vóór en na de wedstrijd konden ontmoeten. Onder uitstekende omstandigheden hebben ruim 60! leden van de Runnersclub de diverse afstanden uitgelopen.

Tot nu toe legde de club voor elke deelnemende RCW’er een bedrag in de pot t.b.v. een goed doel. Aangezien dat dit jaar tijdens de Woerdense Estafetteloop al aan de Esther Vergeer Foundation was  geschonken, is er op bestuurlijk niveau besloten dat het goede doel gekoppeld aan de Linschotenloop dit jaar is komen te vervallen.

De clubkampioenen worden gehuldigd tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 2 januari.
De 5,3 kilometerloop werd bij de vrouwen een prooi voor Ilona Buring en bij de mannen was Arthur van Rooijen de beste. Op de 10,5 afstand kwam Marian Seetz bij de dames als eerste over de streep en bleek bij de finish Leendert van Dommelen bij de heren de rapste. De halve marathon-titel ging naar Michelle van Vliet en Adriaan Meesters stond bij de heren op het hoogste treetje.