Logo Color Run De Color Run die leerlingen van het Kalsbeek College woensdag lopen, wordt zonder poeder afgewerkt. Dat zegt docent lichamelijke opvoeding Jitse Veerman tegen…

RPL Actueel. Het RIVM kwam vorige week met een waarschuwing voor Color Runs, waarbij hardlopers met gekleurd poeder worden bestrooid. Volgens het gezondheidsinstituut is het poeder gevaarlijk en kunnen lopers last krijgen van hun longen, ogen en huid.

Het oorspronkelijke plan van het Kalsbeek College was om wel poeder te gebruiken, maar daar werd al in een vroeg stadium van afgeweken, zegt Veerman. Dat had onder meer te maken met de brandveiligheid en het kostenplaatje. De docent zegt dat hij achteraf erg blij is deze organisatie gekozen te hebben, nu de variant met poeder ongezond blijkt. Leerlingen lopen nu in verschillende kleuren door de Schilderswijk.

Ieder leerjaar heeft een andere kleur toegewezen gekregen, waardoor toch nog een Color Run ontstaat. De loop is onderdeel van de viering van het 100-jarig jubileum van het Kalsbeek College. Tijdens de festiviteiten wordt ook geld ingezameld voor de bouw van een school in Ghana.