Logo SDONa het gelijk spel van vorige week mochten de korfballers van SDO/Blijwerkt aantreden tegen BEP uit Purmerend dat na de Kamerikers op de tweede plaats in de competitie stond.

De bezoeker draaien vooral op hun twee spitsen en aan SDO de taak de twee uit te schakelen, want niet helemaal lukte.

Beide ploegen startte scherp aan de wedstrijd. SDO/Blijwerkt kon bij 4-4 voor het eerst op voorsprong komen. Dit leek het startsein om de wedstrijd in handen te nemen. Maar doordat aanvallend verkeerde keuzes gemaakt werden en door fouten in de verdediging kon de thuisclub weer op voorsprong komen en een gaatje slaan naar twee verschil. BEP kon rustig doorballen en zo het verschil zelfs naar vier brengen voor de rust.

In de rust werd besloten dat het allemaal een stapje harder moest om de wedstrijd naar de hand te zetten. SDO probeerde met wat meer energie de wedstrijd te laten kantelen. Helaas werd al snel duidelijk dat het niet de wedstrijd werd zoals de Kamerikse gasten het wilde. De ballen werden nog steeds heel matig richting de korf geschoten of de schoten ketsten uit de korf. De ploeg van coach Jesper Oele probeerde nog met wissels in beide vakken, maar dit mocht niet baten. BEP bleef stoïcijns het spelletje spelen wat ze willen spelen. SDO maakte zelf nog een aantal fouten, waardoor het verschil niet kleiner werd maar rond de vier of vijf verschil bleef hangen. Nadat de prima leidende scheidsrechter affloot was de eindstand 19-14.