Logo woerden wijzerUit een onderzoek onder inwoners die in 2015 een beroep deden op de Wmo of Jeugdwet blijkt dat Woerdenaren positief zijn over de gemeentelijke ondersteuning. Inwoners voelen…

zich serieus genomen en vinden dat ze snel worden geholpen. Ze ervaren een betere kwaliteit van leven en vinden dat ze zich beter kunnen redden.

Bij Jeugdhulp dezelfde positieve berichten: ook jongeren en hun ouders zijn van mening dat door de gemeentelijke hulp het thuis beter gaat, hebben jongeren eveneens meer vertrouwen in de toekomst  hetgeen weer bijdraagt aan de zelfredzaamheid. Voor de Wmo is de vragenlijst gestuurd naar 406 inwoners waarvan er 12 extra zijn ge├»nterviewd. Voor de Jeugdhulp is een vragenlijst ingevuld door 140 inwoners: 38 jongeren en 102 ouders.

Verantwoordelijk wethouder Yolan Koster is verheugd met dit resultaat en gaat het ingezette beleid zeker voortzetten. Om nog meer inwoners op de mogelijkheden van WoerdenWijzer te attenderen, wordt de communicatie verder verbeterd.