Logo Voetbal 6Het conflict tussen de KNVB en een flink aantal zaterdagclubs uit Den Haag, omgeving Rotterdam en het Groene Hart is vandaag behoorlijk verscherpt. De controverse is ontstaan door het…

besluit van de KNVB om de nog open plaats in de 3e klas alleen nog door Linschoten en Oegstgeest te laten uitmaken in een beslissingswedstrijd. Beide clubs zijn volgens de KNVB de beste nummers twee uit de negen verspeelde poules in de voorbije nacompetitie.

De clubs gaan daar niet mee akkoord omdat de KNVB verzuimd heeft van tevoren het belang van een 2e plek aan de clubs mede te delen. De clubs hebben zich gewend tot Richard van der Zwan. Deze voetbaladvocaat heeft inmiddels de KNVB verzocht de wedstrijd tussen Linschoten en Oegstgeest, die voor zaterdag 17 juni was gepland op het terrein van Alphense Boys, uit te stellen. Dit om tot een beter besluit te komen. De KNVB laat daardoor deze wedstrijd voorlopig niet doorgaan. De betrokken clubs overwegen nog wel om de burgerrechter in te schakelen.