Het eerste team van tennisvereniging Cromwijck hebben een goed vervolg weten te geven aan hun uitoverwinning tegen Zandvoort. Op het thuispark werd afgelopen zondag een verdiende 5-3 overwinning tegen De Boekhorst behaald.

Zowel Nevrala (6-1 6-1) als Somers (6-4 6-2) pakten met uitstekend spel hun tegenstrevers in. Beiden slaagden er in continu druk op de tegenstander te houden waardoor deze in het geheel niet hun spel kwamen. Ook de pas 14-jarige Ait el Bachir maakte weer indruk met haar overwinning. Met name haar backhand bleek een sterk wapen. Hoogland was eveneens dicht bij een overwinning, maar moest de winst toch aan De Boekhorst laten.

Het damesdubbel Somers en Hogendoorn lieten ook deze wedstrijd zien, met een afgewogen balans tussen pressie en overzicht, waarom zij ook in de eerste klasse nagenoeg onverslaanbaar zijn (6-4 6-4 winst). Aan het eind van de dag moest de laatste mix uitmaken of de overwinning in Woerden kon blijven. Na een 0-3 achterstand kwamen Hauwert en Ait el Bachir in hun ritme, waren zowel op de baseline als aan het net beter en wonnen soeverein met 7-5 6-2.

Foto: Anno Visser