Logo ZwembadDe ChristenUnie/SGP-fractie is bezorgd over de veiligheid van de overdekte zwembaden in de gemeente Woerden. De partij wil weten of er gevaarlijk staal aanwezig is. Als dat inderdaad…

zo is, is de vraag wanneer de zwembaden voldoen aan de wettelijke eisen en of het gevaarlijke staal te vervangen is. Aanleiding voor hun bezorgdheid is een dodelijk ongeluk dat een aantal jaren geleden in Tilburg plaatsvond, toen een geluidsbox die met roestvrijstaal bevestigd was naar beneden viel.

Uit onderzoek bleek dat roestvrijstaal door chloor en chloordampen wordt aangetast en daardoor kan breken. Besloten is toen om roestvrijstaal in overdekte zwembaden te verbieden. Omdat 80 procent van de overdekte zwembaden mogelijk nog niet voldoet aan het bouwbesluit wil minister Plasterk voor 15 oktober 2017 van de gemeenten weten wat de controles hebben opgeleverd.

De fractie van de ChristenUnie/SGP-fractie wil Tilburgse toestanden voorkomen en heeft aan het college gevraagd naar de Woerdense situatie.