Logo Voetbal 8 Met nul punten uit twee wedstrijden maken de debutanten CVC Reeuwijk en RVC ‘33 op een hoger niveau een moeilijke competitiestart door. Afgelopen…

dinsdagavond troffen beide ploegen elkaar in het kader van de Rijnmond-cup. Een mooie gelegenheid om het zelfvertrouwen op te poetsen. En dat deed CVC Reeuwijk, want zij kegelde RVC uit in het bekertoernooi na het nemen van strafschoppen.

In de eerste helft bracht RVC de eerste treffer op het scorebord. Wouter Sluijs vond na 38 minuten het net: 1-0.

Kort na rust had hij RVC op 2-0 kunnen zetten, maar een sublieme redding van de CVC-goalie voorkwam dat. Na wissels op het middenveld werd RVC er bepaald niet sterker op. In de 71e minuut sloeg CVC Reeuwijk toe. Norbert van Keulen, die al een tijdje droog stond, rondde een eigen actie doeltreffend af: 1-1. De CVC-spits had in de slotfase van de tweede helft de wedstrijd ook nog kunnen beslissen, maar tot ontzetting van iedereen, maar vooral ook van zichzelf, joeg hij de bal over het doel.

In de noodzakelijk geworden strafschoppenserie onderscheidde Rob Verwaal zich opnieuw. De CVC-goalie stopte twee strafschoppen en dat was voor RVC te veel van het goede.

Foto: André van Egdom
CVC’er Norbert van Keulen wordt in de mangel genomen
derby