In de laatste competitieronde leed CVC Reeuwijk in Zwammerdam een nederlaag. CVC, dat zich al veilig had gespeeld, moest het opnemen tegen Zwammerdam dat nog een laatste strohalm wilde pakken om nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen. Dat lukte niet doordat DWO en Blauw-Zwart beiden punten pakten waardoor Zwammerdam de nacompetitie in moet.

CVC kreeg te maken met een fel op de aanval spelend Zwammerdam. Het leverde vele kansen op, waardoor CVC-goalie Van Delft kon uitgroeien tot beste CVC’er. Terwijl iedereen rekende op een eerste treffer voor Zwammerdam, vond CVC als eerste het net. Lourens Uiterwijk, die z’n laatste wedstrijd speelde bij CVC, prikte de 0-1 binnen.

Na rust deed de groen-witte brigade het beter en bracht de stand al snel op 1-1. Even later de 2-1 nadat de CVC-verdediging achter te veel ruimte weggaf. De wedstrijd werd beslist nadat scheidsrechter Onderwater de thuisclub een discutabele strafschop schonk die resulteerde in 3-1 voor de Zwammerdammers.

Vertrekkende CVC-spits Moussa Kallisse wilde dolgraag zijn seizoen als topscorer in de derde klasse A afsluiten met zijn 25e goal. Dat deed hij: op de voor hem typerende wijze gaf hij de Zwammerdam-goalie geen kans: eindstand 3-2 voor Zwammerdam.

Foto: André van Egdom
Lourens Uiterwijk, die zijn laatste wedstrijd voor de Reeuwijkers speelde, haalt uit voor de 0-1 voor CVC