Logo CVC Reeuwijk Nieuwkoop-CVC Reeuwijk werd zoals verwacht een echte degradatieclash met volop inzet om er het beste van te maken. Beide ploegen sloten de eerste helft…

af met 0-0, waarbij Nieuwkoop in de beginfase de overhand had, maar later bracht CVC de wedstrijd steeds meer in balans.

In de 70e minuut deelde CVC de eerste tik uit: een counter kwam terecht bij Van Keulen die de 0-1 binnen schoot. Vier minuten later had Nieuwkoop de schade al weer hersteld. Een vrije schop belandde in de ‘muur’ van CVC. De scheidsrechter zag er een handsbal in, waardoor Nieuwkoop van de strafschopstip weer langszij kwam: 1-1.

Nieuwkoop verzuimde op dat moment om verder door te drukken. Reeuwijk hield stand en zocht nadrukkelijk naar de winnende treffer. In de 88e minuut kreeg CVC een strafschop op na hands in de ‘zestien’ van Nieuwkoop. Koopman weerstond de zware druk niet te mogen falen vanaf de penaltystip. Hij gaf Nieuwkoop-doelman Boekestein geen enkele kans: 1-2.

Ook in de slotminuten bleef CVC overeind ondanks verwoede pogingen van de thuisclub het onheil nog af te wenden. CVC is bij winst volgende week thuis tegen DoCoS verzekerd van nacompetitie. In andere gevallen is het afhankelijk van Nieuwkoop dat een lastige uitwedstrijd heeft tegen TAVV.

Foto: André van Egdom
Aksel Koopman (midden) in duel om de bal tegen Nieuwkoop. Hij schoot CVC Reeuwijk uit een strafschop naar de 1-2 zege
cvc