Commissaris van de Koning (CvdK) Hans Oosters was woensdag te gast bij het college van burgemeester en wethouders van Woerden.

Hij werd de hele dag voorgelicht over de huidige ontwikkelingen die gaande zijn in Woerden. Ook werden verschillende locaties bezocht. Zo was er een ronde tafelgesprek bij Van Rossem op het Kerkplein, waarvoor Woerdenaren waren uitgenodigd die wat te maken hebben met energietransitie.

En er waren onder meer vertegenwoordigers van de wijkplatforms van Schilderskwartier en Molenvliet aanwezig. Maar ook de twee jonge mensen die hun jaren 50 huis op Barwoutswaarder in 2017 voordelig hebben kunnen kopen van de gemeente. Dit onder voorwaarde dat ze die binnen bepaalde tijd moesten verbouwen tot nul op de meter. Dit is ze gelukt en ze hebben dat ook nog eens helemaal zelf gedaan.

Ook de eigenaar van de Volvo-garage die zijn bedrijfsgebouw en woning energieneutraal heeft gemaakt was present. Ieder van de genodigden vertelde over zijn ervaringen met energietransitie.

Hans Oosters zei zeer onder de indruk te zijn van de vorderingen die in Woerden op dit gebied gaande zijn. Hij neemt de ideeën en voorbeelden van Woerden mee naar het Provinciehuis.

Foto’s: Anno Visser