Logo BZPC De waterpolosters van BZ&PC uit Bodegraven moesten zaterdag in  Doetinchem spelen tegen de Nieuwe Dolfijn. De enige overgebleven concurrent voor plek…

één, het Utrechtse UZSC, had eerder op de dag gewonnen bij de nummer laatst waardoor BZ&PC de drie punten in Doetinchem moest pakken om de titel te winnen. BZ&PC schoot uit de startblokken.

Na twee flitsende aanvallen stond het snel 0-2. NDD kwam net zo snel weer terug en met een 2-2 tussenstand halverwege het eerste kwart leek de kampioenstress boven te komen drijven. Dit was van korte duur en kon vlug weggespeeld worden. Jennifer den Besten en Suzan Kaynar schoten overtuigend binnen en sloten hiermee het eerste part met 2-4 af.

Het tweede bedrijf was het initiatief geheel aan BZ&PC en was een samenvatting van het spel zoals het het hele seizoen is gegaan. Sterke verdediging, goede communicatie, snelle breaks en doelgericht en daadkrachtige aanvallen. De hoop op een stunt die NDD wel zag zitten vervloog. Halverwege stond het 3-11.

De buit was binnen en de 0-3 en 3-4 in de laatste twee periodes waren alleen voor de statistieken. Door deze 6-18 overwinning zijn de Bodegraafse waterpolodames kampioen van de landelijke Tweede Klasse geworden.

Foto: BZ&PC Bodegraven
15 bzpc dames