Logo Waterpolo2 De waterpolosters van het Bodegraafse BZ&PC gingen zaterdag op bezoek bij Polar Bears in Ede. BZ&PC schoot in de beginfase nog met losse flodders.

Een strafworp en andere opgelegde kansen werden niet omgezet in treffers. Verdedigend zat het wel degelijk in elkaar. Keepster Patricia den Heijer pakte een strafworp.

Na de wisseling van speelhelft schoot BZ&PC wel met scherp. Snelle uitbraken en een ontketende Jennifer den Besten met vijf treffers zorgden vervolgens voor de zeventiende opeenvolgende winst. BZ&PC won met 4-10. (periodestanden 2-2, 1-2, 1-4, 0-2).

“We begonnen wat gemakzuchtig”, oordeelde coach Ton Kloosterman. “De eerste helft waren we niet scherp genoeg. We kunnen de resterende wedstrijden vrijuit spelen, de druk is eraf. Ik vind wel dat we gepassioneerd en met hard werken de rest van het seizoen af moeten maken. Een beetje freewheelend een wedstrijdje ballen past daar niet bij. Goed om te zien dat de ploeg dat ook vindt en zichzelf corrigeert. Halverwege het derde kwart was het pas 4-5. Vanaf dat moment zetten ze extra aan om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. We liepen uit en dat gaf ons ook de mogelijkheid om de pas veertienjarige Nina van ‘t Hoof te laten debuteren”.

Archieffoto: Otten Zien Fotografie
BZ keepster Patricia den Heijer lag als een octopus in het water. Ze had overal een arm tegenaan
08 bzpc dames