Logo Waterpolo2Zaterdag speelden de waterpolosters van BZ&PC in Bodegraven tegen de nummer drie van de ranglijst Polar Bears 3 uit Ede. De openingstreffer kwam op naam van aanvoerster Kim de Vor.

Polar Bears wist richting het eind van de eerste periode op gelijke hoogte te komen. Verdedigend had BZ&PC haar zaakjes uitstekend op orde. De goaltjesdief van Polar Bears, afgelopen seizoen goed voor 65 goals, werd prima afgeschermd en kwam nauwelijks in scoringspositie. Aanvallend koos de thuisploeg de juiste momenten om doeltreffend te zijn.

Eerstejaarscoach Ton Kloosterman was erg te spreken over zowel het resultaat als de uitvoering. “Verdedigend vond ik dit onze beste wedstrijd van het seizoen. Een compliment naar het hele team dat er zo gedisciplineerd gewerkt werd. Het gebeurt niet vaak dat een tegenstander, zeker met zo’n topschutter in de ploeg, maar één keer weet te scoren. Als er al een schot kwam, had onze keepster Patricia daar een handje tegen. Aanvallend kunnen we nog dominanter zijn. Iets meer de rust bewaren en dan scoren we gewoon vijftien doelpunten.” Nu eindigde de wedstrijd in 8-1.