Logo BZPC De waterpolosters van BZ&PC kregen zaterdag in Bodegraven concurrent De Rijn uit Wageningen op bezoek. Na een spannende openingsfase, 3-3 na het eerste kwart…

domineerde BZ&PC en scoorde acht maal op rij. De Rijn, de nummer vier van de ranglijst, kwam er totaal niet aan te pas en moest de ene na de andere treffer incasseren. Uiteindelijk bleef de teller steken op 15-6. Door deze winst is voor BZ&PC promotie naar de Eerste Klasse een feit.

“We begonnen wat stroef en sloten de eerste periode af met 3-3”, vertelt coach Ton Kloosterman met een lege champagnefles en een doos Merci in zijn hand. “Ik heb genoten van onze inzet en het spel. Super gaaf dat we op pas driekwart van de competitie onze eerste doelstelling van het seizoen al bereikt hebben. We zijn gepromoveerd.

Volgend jaar spelen we in de Eerste Klasse. Uit het publiek hoorde ik dat we dan bij de beste 24 ploegen van Nederland horen. Fantastisch. Succes moet je vieren, vandaar de champagne. De chocola is een cadeautje van het team. Toppers zijn het”, besluit hij.

Foto: Erwin Korevaar
Niki Hukker legt aan voor één van haar twee treffers
07 bzpc dames