Logo Waterpolo2 Zaterdag was NDD, de Nieuwe Doetinchemse Dolfijn, in Bodegraven de tegenstandster van de waterpolosters van BZ&PC. De equipe van eerstejaarscoach…

Ton Kloosterman had even nodig om warm te worden en kwam met 0-1 achter. Dat was een goede wake-up call en hét moment om het initiatief over te nemen. De winst werd grotendeels afgedwongen door een ijzersterk tweede en vierde kwart. Periodestanden 1-1, 4-0, 0-1, 5-0.

BZ&PC leverde een collectieve topprestatie en telde haar uitblinkers in Kim de Vor en keepster Patricia van den Hoeven. Aanvoerster De Vor schoot met scherp. Met een zuivere hattrick bracht zij de tussenstand op 3-1. Zij zou uiteindelijk vijf maal scoren.

Ook Van den Hoeven had een opvallende rol. Bij de spaarzame doelpogingen van NDD zat zij er telkens goed tussen, maar opvallender waren haar verre uitpasses. Over grote afstand gooide ze de bal regelmatig rechtstreeks in de hand van een aanvalster die direct kon scoren.

De Bodegraafse waterpolodames hebben een foutloze eerste seizoenshelft achter de rug. Het gat met de huidige nummer twee, UZSC uit Utrecht, blijft drie punten. De nummer drie van de ranglijst De Rijn uit Wageningen heeft een achterstand van tien punten.

Foto: OttenZien Fotografie
Patricia v.d. Hoeven keepte een uitstekende wedstrijd
51 denheij