Logo Volleybal VTC Zaterdag kwam nummer voorlaatst, Forza Hoogland, op bezoek bij de volleybalsters van AIRCOHEAT/VTC in Woerden. In de eerste set was er weinig…

verschil te zien in niveau. VTC kwam moeizaam uit de startblokken. Tot 20-20 ging het gelijk op, maar de wissel Tamar Woudenberg op serve voor Jill Bouterse maakte het verschil: 25-20.

In de tweede set zette Forza de toon door goed volleybal te laten zien. Woerden kwam met 17-21 achter, maar de uitstekend spelende Jill Bouterse maakte het verschil op serve en deze set werd nipt met 25-23 gewonnen. Ook het prima aanvalsspel van Michelle Verhees en Femke van Leeuwen droegen bij aan de overwinning.

In de derde set liet de thuisclub zien, dat ze echt goed kunnen volleyballen. Forza Hoogland had niets meer in te brengen: 25-13.

Met vijf nieuwe speelsters kwam Woerden in de vierde set nog wel op matchpunt, maar juist toen werd Femke van Leeuwen voor het eerst geblokkeerd. Hoogland profiteerde en won de set met 24-26. Al met al vier punten en inmiddels is VTC opgeklommen naar de zesde plaats op de ranglijst.

Foto’s: Henk Wit