Logo Volleybal VTCVoor de volleybalsters van het Woerdense AIRCOHEAT/VTC stond zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen US 3 in Amsterdam op het programma. In Woerden verloor de thuisclub destijds…

met 1-3. Tijden zijn inmiddels veranderd, want met de vorm zit het goed na zeven overwinningen. Er werd scherp begonnen en passend, serverend en aanvallend klopte alles en met 16-25 was de eerste set snel binnen.

VTC nam geen gas terug in de tweede set en liet de ervaren US dames voelen, dat er niet veel te halen was. Wel kwamen de Amsterdamse vrouwen beter in de wedstrijd, maar verder dan 21 punten liet Woerden het niet komen. Vooral aanvallend kreeg Woerden het moeilijker in de derde set. De blokkering stond beter bij de thuisploeg en Woerden moest gevarieerder spelen om nog gaten te vinden. Dit deed spelverdeelster Marleen van Zelderen prima.

Op het eind werd het nog spannend. De scheidsrechter hielp Woerden aan het 25e punt. 22-25. Door wissels werd blijkbaar het ritme gebroken en konden de andere speelsters niet meer dat extra’s geven wat nodig was om de vijf punten mee te nemen naar Woerden: 25-16.