Logo Volleybal VTC Afgelopen zaterdag speelden de volleybalsters van AIRCOHEAT/VTC in Woerden tegen VCN uit Capelle aan den IJssel, de nummer 3 op de ranglijst. De eerste set keek…

VTC al snel tegen een achterstand aan, doordat ze de serve van VCN niet onder controle kregen. Langzaam kwam VTC in de wedstrijd maar aan het eind van de set bleek het niet genoeg te zijn en de set werd verloren met 20-25.

Door een paar mooie services kwam VTC in de tweede set op een 8-4 voorsprong. Maar door een service serie van vijf punten was VCN snel weer op gelijke hoogte. VTC kwam met 25-24 voor en had nog één punt nodig voor de set. Maar VCN trok toch met 25-27 aan het langste eind.

Gedurende de derde set ging het gelijk op. Bij een stand van 17-16 voor VTC sloeg VCN een groot gat van 21-17. Opnieuw had VTC moeite met de serve en VCN kon gemakkelijk de set uitspelen, 20-25.

Door drie prachtige opeenvolgende service series van Marije, Tamar en Femke stond VTC in de vierde set al gauw op een 12-4 voorsprong. VTC speelde de set netjes uit en won met 25-14.

Foto’s: Henk Wit