Logo Volleybal VTCDe volleybalsters van AIRCOHEAT/VTC sloten zaterdag de competitie af in Woerden tegen Zaanstad 2 waarvan vorige week uit met 3-2 was gewonnen. Een speciale wedstrijd waarin…

afscheid zou worden genomen van libero Jantien Bos en spelverdeelster Marleen van Zelderen. Woerden keek in de eerste set tegen een forse achterstand aan, maar na een paar goede serve series van trok de thuisploeg toch aan het langste eind. 29-27. Ondanks een 21-14 voorsprong in de tweede set was het nu Zaanstad dat met 23-25 de set won.

In set drie en vier was het bijna een one woman show van Marleen van Zelderen, die zichzelf een mooi afscheid gunde. Met een messcherpe serve, uitstekend verdelen en prachtige doortikballen liet VTC geen spaan heel van Zaanstad. Ook Tamar Woudenberg en Femke van Leeuwen waren aanvallend niet af te stoppen: 25-17 en 25-15.

De start van het seizoen was meer dan goed te noemen voor een promovendus, maar na de decembermaand was VTC o.a. door de blessure van spelverdeelster Marleen van Zelderen afgezakt naar een negende plaats. In 2017 werden er van de laatste elf wedstrijden tien gewonnen. Een vijfde plaats op de ranglijst is dan ook meer dan verdienstelijk te noemen.