Na de winterstop waren de dames van VTC Woerden klaar voor de tweede seizoenshelft. US uit Amsterdam was de tegenstander, waar een leuk potje tegen te spelen valt.

Dat de Amsterdamse vrouwen een goede ploeg bleek, bewezen zij in de eerste set. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar daarna pakten de bezoekers met ruim verschil de set. Toch bleven de dames van VTC vechten en kwamen zij nog terug tot 14-25. Ook in de tweede set hadden de lange dames van US al snel een voorsprong te pakken (4-9). US schakelde nog een tandje bij en trok de tweede set ook naar zich toe met 19-25.

De derde werd een spannende set, waarin het vanaf 13-13 stuivertje wisselen was. Waar VTC in de eerste seizoenshelft op die momenten vaak moeite had met het vertrouwen in zichzelf vast te blijven houden, toonde de ploeg nu veerkracht. De dames van VTC Woerden wisten deze set met minimaal verschil naar zich toe te trekken (26-24).

Een belangrijke setwinst, die het team vertrouwen leek te geven. Maar in set vier maakte US minder fouten, leek de koek bij de Woerdenaren op en de set ging met 17-25 naar de Amsterdamse vrouwen.