Logo Zwem en Polo Club Woerden Zaterdag speelden de dames van ZPC Woerden uit tegen de Watervlo. Om in de race voor het kampioenschap te blijven moesten ze ook deze wedstrijd weer winnen.

In de eerste periode begon Woerden sterk door een doelpunt van Lisa Brandsen vanaf de midvoor. Even later maakte Birgit van Dijken een man-meer situatie mooi af en zorgde voor een 0-2 voorsprong. In de tweede periode werd er weer goed gebruik gemaakt van de man-meer situaties waar Bianca van den Bosch twee keer uit scoorde.

In de derde periode leek het erop dat het een zwemwedstrijd zou worden maar door goed overnemen kon de Watervlo hier niet van profiteren. Goed zwemwerk resulteerde in een mooi doelpunt van Greetje van Eijk die de stand op 0-5 in het voordeel van Woerden zette.

In de laatste periode kon de Watervlo toch nog een doelpuntje meepikken, wat ze van de 0 afhaalden. Tenslotte scoorde Lisa Brandsen nog een mooi doelpunt en dat zette de eindstand op 6-1. De Woerdense dames hebben deze wedstrijd met gemak gewonnen en gaan zich gereed maken voor de laatste wedstrijd van de competitie tegen de Duinkikkers in Woerden op komende zaterdagavond om 19:20 uur in het Batensteinbad.

Foto: Annieka van de Bogaard
De dames van ZPC Woerden hebben een dikke kans op het kampioenschap
14 dames zpcw