Logo Waterpolo2Afgelopen zaterdag gingen de dames van ZPC Woerden in het eigen Batensteinbad te water tegen Watervlo uit Vleuten. In de eerste periode duurde het lang voor er gescoord…

werd, maar Watervlo wist als eerste het doel te bereiken. Maar snel erna werd bij een man-meer-situatie door Birgit van Dijken de gelijkmaker gemaakt en eindigde de eerste periode in 1-1.

In de tweede periode gebeurde qua doelsaldo weer weinig. Bianca van den Bosch wist een keer het doel te bereiken. Verder werd een man-meer-situatie niet afgemaakt en bovendien een strafworp gemist.

Deel drie begon al snel met een benutte strafworp. Door slecht verdedigen kon Watervlo scoren. De Woerdensen lieten dat niet op zich zitten en kwamen weer op voorsprong, maar Watervlo trok de stand toch weer gelijk: 4-4.

Ook het afsluitende kwart was spannend en Woerden bleef knokken voor de winst. Watervlo kwam weliswaar even voor, maar Greetje van Eijk en Birgit van Dijken zorgde weer voor de voorsprong. Het absolute slotakkoord was voor Lisa Brandsen met een snoeihard afstand schot, wat resulteerde in 7-5 overwinning en daarmee blijft ZPC Woerden fier aan de leiding.