Logo Waterpolo2 Het gaat goed met het damesteam van ZPC Woerden. Afgelopen zaterdag werd Zwemvereniging Utrecht met 7-3 aan de zegekar gebonden. Direct vanaf het begin…

werd de druk op de tegenstander gezet wat resulteerde in een aantal schietkansen waaruit Birgit van Dijken de 1-0 scoorde en een man meer situatie werd omgezet in de 2-0 door Jorienke Krieger.

In de tweede periode het zelfde spel met de 3-0 door Anouk van Schaik en de 4-0 door Lisa Brandsen. Tot vlak voor het einde de scheidsrechter even voor Sinterklaas speelde waardoor de Utrechtsen hun eerste doelpunt kon maken, 4-1.

Van de vier perioden waaruit een waterpolowedstrijd bestaat was de derde de minste van de kant van ZPC Woerden. Ondanks dat wederom Lisa Brandsen eerst de stand op 5-1 kon brengen waren het de gasten die gevaarlijker waren en twee maal doel troffen. Eerst door een mooi afstandsschot en hun derde doelpunt door uit een man meer situatie te scoren. In de laatste periode trakteerde Lisa Brandsen, ook als Sinterklaas voor de gasten uit Utrecht, hen op nog eens twee doelpunten waardoor haar totaal deze wedstrijd op vier doelpunten kwam en de eindstand op 7-3.

Foto’s: Henk Wit