Afgelopen zaterdag moesten de dames van ZPC Woerden het opnemen tegen de nummer tien uit de competitie, Aquarijn. Ondanks het verschil van vijf plekken op de ranglijst heeft Woerden het vaak lastig tegen de ploeg uit Nieuwegein.

ZPC Woerden kwam echter scherp uit de startblokken. Door doelpunten van Myrthe Muthert en Jorienke Krieger werd de eerste periode met een 2-0 voorsprong afgesloten.

In het tweede part viel het ene doelpunt na het andere. Anouk van Schaik zorgde voor de 3-0, Diede Löhr voor de 4-0 en Jorienke Krieger maakte er 5-0 van. Aquarijn deed iets terug door de 5-1 op het scorebord te zetten. Nog steeds in de tweede periode zorgden Jorienke Krieger en Sofie van Gijssel nog voor de 6-1 en 7-1.

Door de grote voorsprong werd het spel aan Woerdense zijde iets slordiger, maar zij kwamen geen moment in gevaar. Sofie van Gijssel en Myrthe Muthert scoorde beiden nog een mooi doelpunt en na twee tegendoelpunten van Aquarijn was de einduitslag bekend.

Na deze 9-3 winst in het Batensteinbad moet ZPC Woerden het volgende week opnemen tegen de nummer drie uit de competitie, De Otters Het Gooi uit Diemen.