Logo Zwem en Polo Club Woerden Afgelopen kwamen de dames van VZC uit Veenendaal (tweede op de ranglijst) naar het Batensteinbad om te proberen de waterpolodames van ZPC Woerden…

beentje te lichten in de strijd om de koppositie.

De thuisclub begon verre van goed, binnen twee minuten een 0-2 achterstand. Woerden liet zich echter niet van de wijs brengen en via Jorienke Krieger (2x) en Anouk van Schaik (2x) werd de eerste periode afgesloten met 4-3.

De voorsprong kon in het tweede partje niet uitgebouwd worden. Sterker nog, de voorsprong veranderde in een 4-5 achterstand, maar topscorer Lisa Brandsen schoot de 5-5 op het bord.

Het derde kwart verliep ook goed. Lisa Brandsen en Anouk van Schaik zorgden voor de 7-5 en het leek erop dat Woerden de wedstrijd naar zich toe ging trekken. Veenendaal scoorde uit een strafworp maar Lisa Brandsen bracht het verschil weer op twee.

In deel vier was de spanning te snijden. Lisa Brandsen scoorde de 9-6, maar VZC prikte er ook twee achter Roos Kiesel. Door het missen van een strafworp steeg de spanning nog verder. In de laatste seconde schoot VZC hard op goal. Via lat, paal en handen van Roos Kiesel ging de bal er niet in. Eind goed, al goed: 9-8 voor ZPC Woerden.

Foto’s: Anniek van den Bogaard