Logo Waterpolo2Afgelopen zaterdag moesten de dames van ZPC Woerden het in het Amsterdamse Sloterparkbad opnemen tegen De Waterwolf, een directe concurrent om het kampioenschap.

ZPC Woerden kwam echter op een 1-0 achterstand, maar maakte Anouk van Schaik gelukkig snel de 1-1 en zorgde Jorienke Krieger voor de 1-2. Zeven seconde voor het einde van de eerste periode werd het helaas 2-2 en lag de wedstrijd nog volledig open. Na twee minuten in de tweede periode zorgde topscorer Lisa Brandsen voor de 2-3 voorsprong. Zo werd deze periode ook afgesloten.

Woerden had het moeilijk in het begin van de derde periode en kreeg twee tegendoelpunten te verwerken. De dames uit Amsterdam speelden goed en maakten het Woerden fysiek moeilijk. Met nog 56 seconden op de klok wierp Lisa Brandsen de bal hard in de goal tijdens een overtalsituatie. En toen gebeurde het, Anouk van Schaik werd onder water geduwd door drie tegenstandsters. Gevolg was een 5 meter met nog 13 seconden op de klok. Lisa Brandsen kreeg deze taak toegewezen, moest weliswaar lang wachten, maar maakte het genadeloos af. 4-5.