Logo Voetbal 8In de eerste helft kwam PVCV tegen het Amsterdamse SDZ met 1-0 achter te staan door een onhoudbaar schot van buiten de ‘zestien’.
Onder aanvoering van Kovachev…

richtte de ploeg zich op en werd regelmatig gevaarlijk voor de Amsterdamse goal. Lith wist vervolgens de terechte gelijkmaker met een harde schuiver binnen te knallen.

Ook hierna speelde PVCV een minimaal gelijkwaardige wedstrijd en wist het zelfs nog meer kansen te creëren. Kovachev miste de scherpte in een een-tweetje met de Amsterdamse keeper. Al met al was het de koploper zelf, die opgelucht met een 1-1 stand de kleedkamer kon gaan opzoeken.

Ook in de tweede helft bleef PVCV geconcentreerd spelen. Het was daardoor erg lastig voor SDZ om voor de Vleutense goal te komen. Eén moment van onachtzaamheid gaf dr thuisclub echter de mogelijkheid een voorzet te geven, die werd ingekopt door een vrijstaande spits: 2-1.

Een black-out van de scheids zorgde voor de derde goal van SDZ, deze 3-1 had vanwege een duidelijke overtreding moeten worden afgekeurd. Tel hierbij een niet bestrafte Amsterdamse handsbal in de eigen zestien op, waardoor het verlies uiteindelijk toch wat oneerlijk aanvoelde.