Logo Volleybal VTC De dames van AIRCOHEAT/VTC zijn afgelopen zaterdag in de eigen Thijs van de Polshal uitgeschakeld in de tweede ronde van de landelijke beker. De Woerdense tweede…

divisionist kon echter met opgeheven hoofd het volleybalveld verlaten. De thuisploeg was alles behalve kanonnenvoer voor Taurus uit Houten en PDK uit Huizen, die beiden op twee niveaus hoger hun kunsten vertonen. De formatie van trainer/coach Krijn Verlek en Jos van der Pluijm won zelfs een set van Taurus (1-3). Huizen bereikte de derde ronde door met 2-3 van diezelfde ploeg en 0-3 van VTC Woerden te winnen.

Na afloop overheerste bij speelsters en staf vooral een gevoel van trots. “We zijn niet van het veld geslagen en hebben in meerdere fasen aangetoond goed te kunnen volleyballen. Daarin zien wij ook dat drie trainingen per week zich begint uit te betalen. Deze wedstrijden zijn daarnaast een waardevolle ervaring, waar wij met elkaar van hebben genoten en ook absoluut weer wat van leren. Volleyballend, maar ook mentaal. Dat is winst. We houden er een goed gevoel aan over. Het spel was beter dan vorige week en grote plus was ook dat wij tegen dit soort teams goed overeind zijn gebleven”, aldus het trainersduo.

Foto’s: Henk Wit