Logo SC Woerden Dat een voetbalwedstrijd niet altijd door de beste ploeg gewonnen wordt is afgelopen zondag wel weer eens duidelijk geworden. Tegen het Leidse FC Boshuizen, de nummer 2…

van de ranglijst, speelde SC Woerden de beste wedstrijd van dit seizoen. Vanaf het beginsignaal van de uitstekende scheids Mohammed, geassisteerd door twee prima KNVB-assistenten, liet de ploeg van Roy Versluis en Herman Schreurs zien waarom de Blauw-witten terecht op de vierde plaats staan. De thuisploeg domineerde de wedstrijd en kreeg in de eerste helft kansen op een 2-0 wellicht zelfs 3-0 voorsprong. Dit gebeurde echter niet.

Na rust was het opnieuw SC Woerden dat de lakens uitdeelde. Wellicht bleef de ploeg te lang borduren en verzuimde het om de doelman van Boshuizen te beproeven. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de counterende bezoekers mogelijkheden en kwam de ploeg uit Leiden zelfs op voorsprong. Het was het sein om achterin één op éé te gaan spelen. Tien minuten voor tijd kwam Boshuizen op 0-2, maar nog in dezelfde minuut schoot Hok a Hin een strafschop binnen en was het weer spannend. SC Woerden drong aan, maar het lukte niet. Dat Boshuizen nog op 1-3 kwam was voor de statistieken.

Foto’s: Henk Wit