Logo blauwe meijeWij worden hier weggepest. Dat zegt Rebecca de Boer van de Blauwe Meije tegen RPL naar aanleiding van publicaties in verschillende media, afgelopen week waarin omwonenden klagen…

over overlast die door De Blauwe Meije in de Meije zou worden veroorzaakt. De Blauwe Meije biedt onderdak voor o.a. training of workshops maar ook horeca. Vooral het terras zou volgens omwonenden voor overlast zorgen. De Blauwe Meije heeft bijna acht jaar strijd gevoerd in allerlei juridische procedures die door een handjevol omwonenden waren aangespannen. Het bedrijf is uiteindelijk in het gelijk gesteld en mag haar activiteiten uitvoeren.

De Boer is er van overtuigd dat de bezwaarmakers geen middel onbeproefd laten om haar bedrijf dwars te zitten of in een kwaad daglicht te stellen. Zo wordt er bijvoorbeeld bezwaar gemaakt tegen de beveiligingscamera’s die aan het pand hangen. Volgens De Boer vanwege de verzekering van geĆ«xposeerde kunst noodzakelijk maar volgens omwonenden schenden ze de privacy.

Ook deze week was er weer een hoorzitting over volgens De Boer ‘flutzaken’. Ze omschrijft de bezwaarmakers als ‘querulanten’ (red. mensen die twistziek zijn of geneigd tot klagen/mopperen) die De Blauwe Meije willen wegpesten en omdat dat niet lukt, procedures blijven voeren.