De als eerste geplaatste rolstoeltennisster Diede de Groot heeft op de Australian Open opnieuw de titel in het damesenkelspel veroverd. De inwoonster van Oudewater rekende in een uiterst spannende en gedroomde eindstrijd af met haar Japanse rivale, de als tweede geplaatste Yui Kamiji. De setstanden laten die spanning zien: 6-3,6-7 (4),7-6 (4).

In de derde set kwam De Groot op een 5-4 voorsprong na de zevende break van de set. Kamiji, goed voor acht grandslamtitels, sloeg in de volgende game terug met vier winners. In de noodzakelijke tiebreak liep De Groot echter vlotjes uit naar de eindoverwinning.

Ze pakte haar negende grandslamtitel in het enkelspel en de derde in Melbourne. De Groot (24) trof de Japanse voor de 34ste keer, boekte haar negentiende zege en versloeg Kamiji (26) in zeven van hun negen grandslamfinales.

Samen met Anniek van Koot wist Diede de Groot ook de finale van het damesdubbelspel winnend af te sluiten. Het Zuid-Afrikaans/Engelse duo Montjane en Shuker werd in twee sets kansloos aan de kant geschoven. In totaal is dit de tiende grand slamtitel in het damesdubbel van de Oudewaterse.