Logo Zwem en Polo Club WoerdenNa een onderbreking (krokusvakantie) reisde ZPC Woerden zaterdagavond af naar Spijkenisse om het op te nemen tegen de nummer twee van de competitie De Kempvis.

Woerden startte sterk en mistte binnen de minuut de kans om op voorsprong te komen. De Kempvis benutte wel zijn kansen en zo werd de eerste periode afgesloten met 3-0.

In de tweede periode leek Woerden de draad even helemaal kwijt. Kansen werden niet meer gecreƫerd en in de verdediging werden foutjes afgestraft. De Kempvis liep daardoor uit naar een 8-0 voorsprong. Sander Palm nog iets terug doen, maar daar bleef het bij.

Vanaf de derde periode kon Woerden weer beter meekomen. Ondanks dat er maar weinig echt uitgespeelde kansen werden gecreƫerd, werd Woerden wel gevaarlijker met scherpe afstandsschoten. Hierdoor kon Woerden zelfs een doelpunt inlopen en gingen ze de vierde periode in met een 9-3 achterstand.

Het beste werd voor het laatste kwart bewaard. Daarin kon de debuterende vijftienjarige jeugdspeler Mark Pels zich onderscheiden door een man-meer situatie af te ronden. Ondanks dat Woerden zorgvuldiger omging met de kansen, was en bleef het gat te groot. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten met een 12-7 stand in het nadeel van ZPC Woerden.