Logo TTV Tafeltennisvereniging Woerden 3 De tafeltennissers en -sters van de TTV Woerden hebben afgelopen zaterdag zich in  het zweet staan werken tijden de traditionele seizoensopening. In het…

clubgebouw aan ‘s Gravesloot werd voor het eerst in het bestaan van de club een zogenoemd ‘plankentoernooi’ georganiseerd.

Toernooi-leider Frits Welling had voor deze speciale uitgave van de seizoensopening een aantal batjes aangekocht, die normaal op de camping worden verstrekt; de zogenaamde ‘planken’. Daardoor waren de materiaalspelers in één klap van hun voordeel af en konden alle dertig deelnemers aanspraak maken op de hoofdprijs. Behalve het wegvallen van het voordeel, werd het ook het toernooi van de “belachelijke ballen”, die door het ontbreken van controlerubber werkelijk af en toe en ongewild alle (verkeerde) kanten opvlogen.

Uiteindelijk werd Tom Streng de kampioen door in de finale Kees van Kats aan zijn zegekarretje te binden en met de felbegeerde prijs aan de haal te gaan. Pieter Haakma versloeg Jaap Groeneweg in de strijd om het brons. Na afloop van het toernooi werd er achter het clubgebouw een drukbezochte barbecue gehouden voor de leden, die daarmee hun competitieseizoen begonnen.

Foto’s: Adri Fase