Het uit de competitie halen van Papendorp, de voetbalclub van Kanaleneiland, heeft nogal wat consequenties. Alle door het elftal gespeelde wedstrijden werden ongeldig verklaard en de tegenstanders zijn hun wedstrijdpunten kwijt. Ook op zondag 27 oktober ging de derby tegen stadsgenoot De Meern vanwege een tekort aan spelers niet door, een optelsom van een serie dikke nederlagen met dubbele cijfers.

De Meern is met één punt, net zoveel als Papendorp er had, de nieuwe hekkensluiter geworden. De uitwedstrijd zondag tegen Legmeervogels veranderde daar niets aan. De eerste tien minuten ging gelijk op, maar meteen daarna was de 1-0 een feit. Daarna liet De Meern drie mooie kansen voorbijgaan, er tegenover stonden gevaarlijke corners van Legmeervogels, waar keeper Menno Vink geen raad mee wist. Binnen no time stonden de 2-0 en de 3-0 op het scorebord.

Een penalty doordat Denny Berkhouwer aan zijn tegenstander bleef plakken veroorzaakte de 4-0. De Meern was slecht in vorm, alle kansen liepen op niets uit. Het kon echter nog erger want na tien minuten voor sluiting volgde de ontluisterende 5-0.