De Meern wist al meteen in Hendrik Ido Ambacht goed druk te zetten op de verdediging van IFC die vaak alleen maar kon terugspelen op de keeper. Overigens kreeg ook IFC af en toe wel mogelijkheden en zeker in de counter waren ze gevaarlijk, maar De Meern had de beste kansen. De beloning volgde met 0-1 door een actie van Randy Ababio. Zes min. later was het alweer 0-2 doordat Hugo Peters een steekballetje van Gideon Emanuels beheerst langs de IFV-doelman schoof. Met die stand werd de thee opgezocht.

In de 63e minuut gaat IFC aanvallend wisselen. Kort daarna de grootste kans van de wedstrijd voor de oranjehemden, maar een kopbal van Yasar liep tegen de keeper op. Van balverlies van De Meern rond de 16 maakte IFC razendsnel gebruik en dat leverde uiteindelijk de aansluitingstreffer op: 1-2.

In de 82e minuut kwam het breekpunt in de wedstrijd. Bij een opstootje kon Anis Ziani zich niet beheersen en kreeg rood. Even later speelde ook IFC met 10 man. IFC speelde alles of niets, en de teleurstelling was groot toen de thuisclub alsnog de 2-2 wist te scoren.