Logo De MeernHet begin van de thuiswedstrijd van De Meern (zondag) tegen Be Quick uit Groningen was spectaculair en de thuisclub trok tegelijk ten aanval. En de beloning volgde al…

snel toen in de achtste minuut Jordy Stins handig gebruik maakte van de geboden ruimte, na een pass van Mark den Hartogh, en de bal beheerst langs de keeper schoof: 1-0.

Na dit Meernse doelpunt regende het een aantal gevaarlijke corners voor Be Quick. Kort daarna viel de gelijkmaker. De Meern bleef aanvallend spelen. Echter, de counters van Be Quick waren ook gevaarlijk en Kesly den Haag maakte menig counter onschadelijk door zijn loopacties.

En dan slaat het noodlot toe: door een onschuldig lijkende overtreding in het Meernse strafschopgebied van Van den Brink besluit de scheidsrechter tot een stafschop voor Be Quick die onberispelijk in de kruising wordt geschoten.

De Meern is even van de kaart maar komt weer snel terug. Echter zonder resultaat. De tweede helft is van meet af aan een stuk rommeliger met een aantal wisselingen van spelers en in de opstelling aan de Meernse kant. Pas in blessuretijd krijgt Meerenees Sven van Doorn kans om de 2-2 binnen te koppen. De Meern blijft lantaarndrager.