Het was voor De Meern en Alphense Boys puzzelen om een elftal bij elkaar te krijgen en moest de jeugd opdraven om de selecties te completeren. Beide clubs hebben een hele goede jeugd op divisieniveau, dus logisch dat deze jongens kansen krijgen. Zondag stond een aantal jeugdspelers opgesteld die zaterdag met 2-1 zege nog hun promotie naar de derde divisie gerealiseerd hadden.

Na acht minuten schrok iedereen wakker toen Joey Swanink kansloos bleek op een schot van een Alphense Boys-boy. De gelijkmaker volgde door een prachtige pass van Dahmani, fraai afgerond door El Alquioui met een lobje over de keeper. De 1-2 van Alphense volgde (te) snel.

In de 73e minuut scoorden de Boys de beslissende 1-3, maar hadden hier hulp van keeper Swanink voor nodig. De altijd degelijke doelman beging een blooper, waardoor de bal in het netje viel. Kort voor tijd kreeg De Meern nog een tegengoal te incasseren. Scheidsrechter Bogers vond het wel prima zo en floot vijf minuten te vroeg af. Alphense Boys ging verdiend met een 1-4 zege naar huis.