Logo De MeernZondag moest De Meern aantreden tegen IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht. Aan het begin van de wedstrijd had IFC het meeste balbezit. Even later kwam Anis Ziani goed weg en had mazzel dat…

scheidsrechter Vereijken na een harde overtreding geen geel trok.

En dan uit het niets lag de bal na negen minuten bij De Meern in het netje. Ondanks deze tegenslag pakte de thuisclub de draad weer op, maar leverden enkele grote kansen geen doelpunten op. In de 36e minuut kreeg IFC een vrije trap op zo’n 18 meter van het Meernse doel. Deze werd prachtig genomen, maar Joey Swanink redde al even fraai en de bal kon tot corner verwerken. Hieruit vloog een kopbal net over het doel. Met 1-0 achterstand zocht De Meern de kleedkamer op.

Na rust groeide op de tribune en ook in het veld de irritatie en waren er kleine opstootjes. Dat leverde Hugo Peters een gele kaart op. Enkele minuten later werd Peters vervangen door Uyi-olaye. In de 67e minuut viel definitief het doek, doordat IFC de 0-2 kon binnenschuiven. Even later gevolgd door de 0-3. Bij weer een opstootje kreeg de daarbij betrokken Agyapong ook geel. In blessuretijd liep Uyi-olaye nog tegen zijn tweede gele kaart aan.