De voetballers van Kamerik hebben – na de nipte zege op Sportief – volgende week bij Moordrecht aan één punt genoeg om zich te verzekeren van de nacompetitie.

Kamerik hield de tegenstander in leven. Het speelde niet goed, maar wel goed genoeg om veel kansen te creëren. Al in de derde minuut opende Bas Koren de score door de bal in de kruising te knallen: 1-0, maar na een ruim kwartiertje bracht Sportief de stand in evenwicht: 1-1.

In de 25e minuut, na een geweldige aanval, werd de bal van dichtbij binnen getikt door Johan Nap (2-1) en met die stand ging men aan de thee.

Na rust heerste de thuisclub, maar kwam Sportief een enkele keer zeer dreigend voor het Kamerikse doel. Zeven minuten later was het weer gelijk via een eigen pechgoal van Kamerik.

Sportief kon weer denken aan een goed resultaat, maar verder dan een kopbal over het doel kwam het niet. Kamerik pakte de controle weer en kon vrij gemakkelijk de vrije man vinden. Het leverde ook genoeg kansen op maar verder dan een goal van Remco de Wit in de 69e minuut kwam de thuisclub niet: 3-2 en daar bleef het bij.

Foto’s: Henk Wit