Logo Sinterklaas1 Eindelijk! Na vele spannende nachtjes slapen kwam Sinterklaas en zijn Pieten aan in de haven van Woerden. Het was een drukte van belang en bijna geen doorkomen aan.

Een bonte verzameling van opa’s, oma’s, vaders en moeders met hun kleine, witte en zwarte pieten en sinterklaasjes spannend uitkijkend naar de stoomboot van de Sint.

Maar er kwamen wel boten met Pieten en Pakjes, met Muziekpieten, Molenpieten, Groene Pieten, Malle Pieten, Klimpieten, ja zelfs een Romeinse Piet, maar geen Sint. De brug ging weer dicht en gelukkig daarna ook weer open en tot grote opluchting kwam daar de stoomboot met de Sint op het dek de haven binnen met al die luie Pieten die de boel hadden vertraagd, omdat ze liever in Spanje wilden blijven, want daar was het nog lekker warm.

Onderweg naar het Kerkplein probeerde de Ondeugdpiet nog de stadssleutel uit de handen van de burgemeester te stelen, die in een sportwagen, bestuurd door de Hoofdpiet, de stoet door de stad begeleidde. Als laatste arriveerde de Sint op zijn paard Amerigo op het overvolle plein en kon een groot sinterklaasfeest beginnen, waar de DJ-Piet voor klein tot groot de sfeer erin bracht en aan het zingen kreeg.

Foto’s: Henk Wit