Eindelijk! Na vele spannende nachtjes slapen kwamen afgelopen zaterdagmiddag Sinterklaas en zijn Pieten aan in de haven van Woerden. Het was een drukte van belang en bijna geen doorkomen aan.

Een bonte verzameling van opa’s, oma’s, vaders en moeders met hun kleine, witte en zwarte pieten en sinterklaasjes spannend uitkijkend naar de stoomboot van de Sint. Onder de Rozenbrug kwam de stoomboot eindelijk te voorschijn maar ook ook nog de pakjesboot met de Pakjespieten en de boot met de Muziekpieten. Eenmaal aangelegd aan de kade werd de Sint welkom geheten door de burgemeester en de organisatie. Nieuw in het gezelschap van de Sint was dit jaar de Glutenvrije Piet.

Onderweg naar het Kerkplein probeerde de Ondeugdpiet nog de stadssleutel uit de handen van de burgemeester te stelen, maar dat mislukte gelukkig. Als laatste arriveerde de Sint op zijn paard op het overvolle plein en kon een groot Sinterklaasfeest beginnen, waar de DJ-Piet voor klein tot groot de sfeer erin bracht en ze aan het zingen kreeg.

Foto’s: Anno Visser