Logo Waterpolo Afgelopen zaterdag speelden de heren van ZPC Woerden in het eigen Batensteinbad tegen De Waterwolf uit Amsterdam. In de heenwedstrijd hadden de Woerdenaren…

zich nog stuk gebeten op de Amsterdammers en kwam het niet verder dan een gelijk spel.

Omdat ZPC Woerden overtuigd van zichzelf was dat zij beter zijn, wilde zij een goed resultaat neerzetten. De start was voortvarend. Via doelpunten van Roeland v.d. Bosch, Stefan Bosch en Sander Palm en goed keeperswerk van Remco Veldwijk was er na de eerste periode een comfortabele 3-0 voorsprong.

De thuisclub trok deze lijn lichtjes door in het tweede part waarbij een 5-1 voorsprong werd gerealiseerd. De bezoekers konden echter weinig inbrengen, waar Woerden de tegenstander wellicht harder had kunnen raken. Met een 5-1 voorsprong halverwege kon de thuisploeg de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Met een 7-3 stand na drie perioden en een eindstand van 9-5 is de winst nooit in gevaar geweest.

ZPC Woerden was daarmee de terechte winnaar in een fel duel. Komende week spelen de waterpoloheren hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de huidige nummer zes op de ranglijst, De Otters/Het Gooi in Bussum.

Foto’s: Anno Visser