Logo SDO VerzuimVitaal Zaterdag werd in Kamerik de korfbalderby gespeeld tussen SDO/VerzuimVitaal en OVVO/De Kroon uit Maarssen. Voor beide ploegen stond er veel op het spel. In de eerste…

helft nam OVVO het voortouw. Er werd met scherp geschoten, vooral door Martijn Roos en Remco de Haan. De eerste helft was van hoog niveau en 16-16 was een terechte ruststand.

In de tweede helft bleef Remco de Haan doorgaan met scoren voor OVVO. Hierdoor werd er een tactische omzetting gedaan door Jesper Oele om Dico Beijeman verdedigend rust te geven. Mark Meijers werd verdedigend ingezet om de bewaking over te nemen van Remco de Haan en dit werd perfect uitgevoerd. Alleen profiteerde SDO hier niet echt van.

In de laatste paar minuten stond het 25-23 en het eerste aanvalsvak was weer niet in staat het verschil groter te maken. De verdedigingen overheersten waardoor het heel spannend bleef. Dit kwam ook doordat OVVO een strafworp benutte. Dit betekende 25-24 met nog twee tot drie minuten te spelen.

Echter beide ploegen waren niet bij machte om nog te scoren, waardoor het 25-24 bleef. Een zwaar bevochten maar zeer belangrijke overwinning voor SDO.

Foto’s: Anno Visser