De Oranjehemden van Montfoort ontving afgelopen zaterdag SVL uit Langbroek op het eigen sportcomplex en had vanaf minuut één een veldoverwicht. De thuisclub ging door met sterk positiespel.

Helaas ontbrak het veelal aan de eindpass waardoor grote kansen uitbleven. Bilal Laoikili nam nog een goede vrije trap met een venijnige stuit op het natte kunstgras, maar de keeper wist deze met moeite te keren en de rebound kon net niet binnengeschoten worden.

Even later een mooie voorzet waar Denny van Loen klaar stond om de bal binnen te schieten. Hij werd echter onderuit gehaald en de scheids kon niet anders dan een strafschop toekennen. Helaas had de neutrale grensrechter buitenspel geconstateerd, waardoor ook dit feestje niet doorging en een ruststand van 0-0 genoteerd kon worden.

In de 62e minuut beging Montfoort een overtreding op de rand van het strafschopgebied. Een SVL-speler wist met dit buitenkansje wel raad en poeierde de bal in het net: 0-1. Na drie aanvallende wissels aan Montfoort-zijde haalde de thuisclub alles uit de kast om nog minimaal één punt over te houden aan deze wedstrijd. Helaas werd de gelijkmaker niet meer gescoord en komt SVL dichterbij op de ranglijst.