Logo MontfoortMontfoort voetbalde zaterdag thuis tegen Geinoord uit Nieuwegein. Afgelopen week trok het bestuur van Geinoord hard aan de bel. Trainer Dick Kooijman moest plaats maken voor…

Houtenaar Dick Gerwig vanwege de voor Nieuwegeinse begrippen lage positionering.

Vanaf de eerste minuut was het Montfoort, dat het initiatief nam. Over de gehele wedstrijd was er van beide kanten veelvuldig balverlies, waardoor de bal beide keepers nauwelijks bereikte. Toch was het Montfoort, dat ruim voor rust op voorsprong kon komen. Uit een counter was het Miquel Ballo, die scherp voorzette op Max Verweij, maar deze raakte deze 100 % kans totaal verkeerd, waardoor de bal voorlangs ging. Onder slechte omstandigheden werd het spel er in de tweede helft zeker niet beter op.

Er werd hard gewerkt en gebrek aan kwaliteit werd aan Nieuwegeinkant gecompenseerd met enthousiasme. Ook Montfoort werkte weliswaar hard, maar zeker in de tweede helft, waarin de thuisploeg grotendeels een overwicht had, werden er te weinig echte kansen gecreëerd en vielen er geen doelpunten.

Opvallend was, na afloop van de wedstrijd, dat Geinoord het gelijke spel als een mentale overwinning zag en Montfoort dit alles ervaarde als een gemiste kans om definitieve aansluiting te krijgen bij de top.