De derde editie van de goede doelendag op het Minkema College staat in het teken van het project OVErHOOP van het Jongeren Ontmoetings- en Adviescentrum (JOAC). Het JOAC ondersteunt verschillende projecten om jongeren onder begeleiding weer aan het werk te krijgen om zo een zelfstandig inkomen te kunnen genereren.

Ook biedt JOAC tijdelijke opvang voor jongeren zonder thuis. De opbrengst gaat naar één van deze projecten: de koffiebranderij OVErHOOP in Woerden.

Daarnaast is de goede doelendag dit jaar extra bijzonder, omdat Het Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds verbonden is aan het goede doel. Dit Fonds is opgericht ter nagedachtenis aan de leerlingen die zijn omgekomen bij de ramp met de MH17 op 17 juli 2014.

Er zijn verschillende acties om geld op te halen voor het goede doel. Zo laten drie docenten zich 24 uur opsluiten in een glazen huis midden in de school.

Op vrijdag 20 december zullen ze om 8:00 bevrijd worden. De leerlingen kunnen die dag tegen betaling meedoen, zoals koffiepak schuiven. Als laatste is er nog een obstacle run voor de onderbouw, waarbij de leerlingen worden gesponsord.

Foto: Minkema College