Meervoudig Grand Slam-winnares en Nederlands kampioen Diede de Groot wordt komend jaar ambassadeur rolstoeltennis voor de KNLTB. Dat is bekend gemaakt op de NK Tennis in Alphen aan den Rijn. Samen met de KNLTB (Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond) gaat Diede zich inzetten voor de promotie van rolstoeltennis in Nederland.

De Oudewaterse De Groot is zeer succesvol in haar tenniscarrière. Zo won ze vorig jaar maar liefst zeven Grand Slam-titels en was ze genomineerd voor de titel Paralympische Sporter van het Jaar. Ook won ze dit jaar, zowel nationaal als internationaal, de prijs voor Beste rolstoeltennisser van het jaar. Diede is de derde succesvolle rolstoeltennister uit het Groene Hart.

Esther Vergeer en Jiske Griffioen zijn afkomstig uit Woerden. Bondscoach Rolstoeltennis Dennis Sporrel en technisch directeur Jacco Eltingh zijn reuze blij dat De Groot zich wil inzetten om de bekendheid van rolstoeltennis te vergroten. Diede de Groot bevindt zich overigens in goed gezelschap: Robin Haase en Kiki Bertens zijn de andere ambassadeurs.

Foto: KNLTB